Välkommen till Nordjylland! | VisitNordjylland

Välkommen till Nordjylland!

Nordjylland är en plats för upplevelser. 

Från Skagen i norr där haven möts till de vackra landskapen i söder, som skapades under istiden. Från det vilda och betagande Västerhavet och semesterstäderna i väster till de vackra och familjevänliga stränderna i öster. Det lugna Limfjord, som skär rakt genom hela landet med trivsamma hamnstäder, historisk natur och utsikt över landskapet, vattnet och broarna. Nordjylland är trivsamma städer med museer, matställen och shoppingmöjligheter. Besök alla spännande platser och passa på att uppleva alla spännande attraktioner. Nordjylland har allt.

Nordjylland - evenemang, logi och restauranger

Events in North Jutland picture

Evenemang i Nordjylland

Hela året erbjuder Nordjylland ett brett variery små och stora händelser.

Få full överblick här.

Nordjyllands största attraktioner

Nordjyllands största attraktioner

Attraktioner eller sevärdheter är platser och saker som är sevärda – d.v.s. att de är värda att se. Det finns det gott om på Nordjylland...

Det gäller i alla fall på Nordjylland där attraktionerna är av internationell klass och hög kvalitet. Nordjylland är ett eldorado även för barn och barnsliga själar och bland de nordjyska attraktionerna finns det många exempel på att ett museum faktiskt inte behöver vara tråkigt.

Upplevelser i Nordjylland

Kulturupplevelser och mysiga aktiviteter

Nordjylland är en plats för upplevelser. Från orörd natur, sanddyner och naturreservat till skojiga aktiviteter och upplevelser.

Från Skagen i norr där haven möts till de vackra landskapen i söder, som skapades under istiden. Från det vilda och betagande Västerhavet och semesterstäderna i väster till de vackra och familjevänliga stränderna i öster. Det lugna Limfjord, som skär rakt genom hela landet med trivsamma hamnstäder, historisk natur och utsikt över landskapet, vattnet och broarna. Nordjylland är trivsamma städer med museer, matställen och shoppingmöjligheter. Koppla av och njut av en äkta dansk lunch. Besök alla spännande platser rika på tradition för konsthantverk och passa på att uppleva alla spännande attraktioner. Nordjylland har allt.

Där är väldigt goda möjligheter för att besöka gallerier och verkstäder på Nordjylland, där det bl.a. säljs keramik, glaskonst, stearinljus, bärnsten, målningar och akvareller, antikviteter, stickade varor samt silver- och guldsmedsarbeten. Upplev Kunsten Konst i absoluta världsklass!

Vi har också en uppsjö av ”gratis attraktioner”. Har man t.ex. inte upplevt Grenen och Skagen, Råbjerg Mile, Mårup Kirke, Rubjerg Knude Fyr, Vejlerne, Lille Vildmose, Rebild Bakker, Rold Skov, molerasluttningar med fossiler vid Fur och Mors m.m. - ja, då bör man se till att komma iväg eller stanna ett par dagar extra...

Dish from one of North Denmark's best restaurants

De bästa restaurangerna i Nordjylland

Here you will find a list of the best places to eat during your stay in Denmark's northernmost region along with reviews from food critics and reviewers on TripAdvisor

Stränder

Hela vägen från Skagen i norr till Agger i söder kan man uppleva norra Europas finaste sandstränder. Längs kusten ligger de små mysiga badorterna som kan erbjuda allt vad hjärtat behöver.

Logi

Logi

När du tar dina barn med på semester, är det viktigt, att de alltid är underhöll. Tack och lov - många boende platser erbjuder just detta.

Semesterorter har ofta massor av familjeaktiviteter såsom inomhus område eller bowling etc.

På campingplatser i Nordjylland är der ofta lekplatser och lekkamrater för barnen.

Det finns gott om fritidshuse i Nordjylland, där du kommer nära den vackra naturen.

Om du vill komma i nära kontakt med både djur och natur, är ett gård semester i ett Bed & Breakfast perfekt för dig.

Se alla boende möjligheter i Nordjylland här